АНКЕТА: Силјановска убедливо го доби првиот ТВ дуел со Пендаровски

350

Професорката Гордана Силјановска убедливо го добила вчерашниот дуел со Пендаровски во рамките на кампањата за избор на Претседател на Република Македонија, според анкетата на порталот Прес24.

Според 67% од нив Силјановска била подобра во првото ТВ соочување, додека 33% сметаат дека Пендаровски бил подобриот во дебатата.

Од 4.900 читатели кои се решиле да гласаат на нашата анкета, 3.300 се определиле за Силјановска а 1.600 за Пендаровски.