АПЕЛАЦИЈА ПРЕСЕЧЕ: Осомничените за ,,крвавиот четврток” остануваат во притвор

343
Apelacija
Апелација  ги отфрли жалбите на 11
осомничени за 27 април и го прифати барањето Јавното бвинителство во истражниот затвор ,,Шутка” да останат Митко Чавков, Игор Дурловски, Богдан Илиевски, Оливер Поповски, Горан Ѓошев, Мунир Пепиќ, Душко Лазаров, Митко Пешов и Илија Славески.
Иако Вишото Јавно обивнителство се откажа од мерката притвор за актерот Владо Јовановски и од Апелација побара мерката притвор да му биде заменета со куќен притвор, Апелација го отфрли барањето со што Јовановски останува во затворот во Шутка.