„Барбери“ ја доби првата колекција од Рикардо Тиши (ФОТО)

366

Новиот креативен директор на „Барбери“, Рикардо Тиши, на својот инстаграм-профил издаде дел до новата колекција на модната куќа.

 

B Classic | The quilted coat @burberry #bclassic🇬🇧

A post shared by Riccardo Tisci (@riccardotisci17) on

Станува збор за модната целина насловена „B Classic“.

Коментарите се позитивни, посебно за интерсната кампања каде не им се гледаат моделите на лицата, допирајќи се еден со друг.

Тиши за колекцијата ќе каже дека ја работел во рамките на препознатливоста на фирмата.

-Сакав да ја прославам убавината, историјата и наследството што ги открив кога дојдов во „Барбери“. B Classic е линијата со која што сакав им оддадам почит на иконите на куќата, како што се мантилот, штепованите јакни и килтот, кои се сржта на претпролетната колекција – вели дизјанерот.

 

B Classic | The car coat #bclassic @burberry🇬🇧

A post shared by Riccardo Tisci (@riccardotisci17) on

 

B Classic | The barn jacket @burberry #bclassic🇬🇧

A post shared by Riccardo Tisci (@riccardotisci17) on

 

B Classic | The poncho #bclassic @burberry🇬🇧

A post shared by Riccardo Tisci (@riccardotisci17) on