Sunday, May 31, 2020
ripost.news

Бежовска: Странските директни инвестиции за првото полугодие од оваа година се значително помалку споредено со истиот период лани

282

Во емисијата „Тренд Анализа“ на ТВ 24 гостуваше гувернерката на Народна Банка на Република Македонија Анита Ангеловска Бежовска.

Таа кажа дека податоците за првото полугодие од оваа година покажуваат дека нето странските директни инвестиции изнесуваат само 50 милиони евра што е пониско споредено со истиот период од лани.

– Добро значи податоците за првото полугодие од оваа година покажуваат дека нето странските директни инвестиции за првото полугодие од оваа година изнесуваат 50 милиони евра што е значајно пониско во споредба со истиот период минатата година истакна Бежовска.