„Вардар“ добитник на три награди „13 Ноември“

247

Актуелниот македонски и европски шампион „Вардар“ доби три награди „13 Ноември” од Сојуз на спортови на Скопје. Капитенот Стојанче Стоилов ја доби наградата за спортист на годината, Раул Гонзалес е избран за најдобар тренер, а машкиот тим за екипа на годината.

Во склад со критериумите за доделување на наградата „13 Ноември“ Сојузот на спортови на Скопје, по повод денот на ослободувањето на Скопје, 13 ноември, додели признанија и за:

Професори по Физичко воспитување – Јован Бизимовски

Тренер по кошарка: Џелал Красниќ

Спортски работници: Крсте Војнески и Назим Куртовиќ.

Спортски работници за Животно дело: Насе Кондовски, Јован Јовановски, Александар Анастасов и Златко Калински.

Спортски лекар: Боро Илиев.