ВМРО-ДПМНЕ: Власта која ја зацрни државата не знае да менаџира со буџетот, парите ги троши на непотребни луксузи

219
VMRO-DPMNE-zgrada

Власта која ја зацрни државата не знае да менаџира со буџетот, парите од истиот ги троши на непотребни луксузи, стои во денешната реакција на ВМРО-ДПМНЕ.

-Скоро 7 милијарди евра од буџетот на државата за две години се потрошени, на се и сешто, само за намалување на загаденоста на воздухот не. Власта се луксузира со купување на автомобили, дава 1.6 милиони евра за набавка на лубриканти, над 700 илјади евра за цвеќиња и кафе, илјадници евра на морски плодови и апетисани, а ниту денар за почист воздух. СДСМ на загаденоста на воздухот калкулира и собира дневно политички поени, тера политикaнство и си игра со животите на нашите граѓани. Оваа власт докажа дека нема намера ниту пак капацитет да го реши овој проблем, затоа народот ќе ги казни, стои во реакцијата на ВМРО-ДПМНЕ во врска со соопштението на СДСМ.