Голема е веројатноста да поскапат авионските билети

587

Авионските билети до крајот на оваа година би можеле да поскапат за 25 отсто поради повисоките цени на горивата и услугите, предупредуваат раководителите на повеќе авио-компании.

Даг Паркер, извршен директор на Американ Ерлајнс појаснува дека тоа би било реултат на кратењето на трошоците коишто скоро сите авио-превозници ги спроведуваат. Тоа поскапување би изнесувало 25 отсто во однос на постојните цени.

Се очекува цената на горивото и придружните давачки да се зголеми за 7 отсто во 2018 година.

Џек Шелдон, кој води своја интернет страница за информации за евтини авионски билети, советува тие секогаш да се резервираат преку туристички агенции, и тоа во моменти кога цената е барем 30 отсто пониска отколку во сезоната на одмори.