Директорот на Агенцијата за заштита на лични податоци поднесе оставка

597

Првиот човек на Дирекцијата за заштита на личните податоци, Горан Трајковски, си поднесе оставка откако Владата му „испрати сигнал“ дека тоа го очекува од него, пишува „Фактор“.

Претходно , на владина седница не беше прифатен годишниот извештај на оваа институција и беше оценет како незадоволителен.

Тој ја доставил оставката до Собранието во петокот и образложил дека си заминува од лични причини. Функцијата ја напушта на година и пол дена пред да му истече мандатот.