ЕКСПЛОЗИЈА ВО ГАЗА: Детонирана бомба откако помина конвојот на палестинскиот премиер

57

На пат во Газа се случи експлозија откако помина конвојот со палестинскито премиер Рами ал Хамдалах, соопштија палестинските власти.

 

Премиерот Хамдалах, како што се гледа на телевизиските снимки, е неповреден и ќе продолжи со планираните активности.

Сè уште не е позната причината за експлозијата.