Женскиот младински хор при МКЦ го освои првото место во Романија

232

Женскиот младински хор го освои првото место во категоријата на еднородни хорови, на меѓународниот акапела натпревар „Varsovia Cantat“ на кој настапија голем број квалитетни хорови од Европа и Азија.

Освен во натпреварувачкиот дел, хорот одржа и два концерти во катердрали во Варшава и Згиерж и настапи на гала концертот на сцената на големата концертна сала на музичкиот универзитет „Фредрик Шопен“

Оваа награда е последна во низата од 6 први награди, 6 специјални награди и „Grand Prix“ титула освоени од маестро Татарчевски и Женскиот младински хор при МКЦ во последните три години на натпревари во Романија, Полска и Словачка.