За 500 дена Заев загубил а Мицкоски стекнал десетина % екстра рејтинг

342

Според најновата анкета на Институтот за политички истражувања направена за емисијата Детектор на Сител во последниве 16 месеци дошло до тектонски поместувања во рејтинзите на лидерите на најголемите македонски партии.

Во мај 2018 година според анкетата на МЦМС и М-Проспект Заев имаше 24,1 % личен рејтинг а сега има 14,5 проценти што е намалување за 9,6 проценти или довербата во него ја загубиле речиси 40 % од луѓето што му верувале.