Зошто мажите сакаат постари жени во својот кревет?

622

Помеѓу младите мажи има и многу од оние кои сакаат секс со жена постара од себе. Зошто е тоа така?

Искуство
Се подразбира дека постара жена има повеќе животно искуство, но и повеќе сексуално искуство. Младите мажи во постара жена гледа вистински сексуален експерт.
Знаат што сакаат
Постарите жени одлично го познаваат своето тело, точно знаат што сакаат, а што е најважно, не се срамат да го кажат тоа.
Опуштени се
И со самото тоа повеќе уживаат во сексот, што е дополнително возбудување на мажите.
Го сфаќаат значењето на сексот
Точно знаат што значи сексот и не го користат за да добијат нешто материјално или слично. Тие се свесни за физичките и психичките придобивки на сексот.
Уживаат во улогата на учителки
Уживаат во тоа што играат улога на учителка. Чувствуваат дека треба да бидат доминантни, а кога треба на партнерот да му го препуштат главниот збор. Умеат да направат атмосфера, без проблем купуваат секси играчки…