Каде има најмногу снег?

346

Во Маврови Анови снежната покривка достигна 73 сантиметри, додека во Попова Шапка паднаа 40 сантиметри снег. Во Крушево има 39 сантиметри, 33 во Битола и Охрид, 32 во Претор и Пожаране, 30 во Лазарополе, 27 во Тополчани, 24 во Дебар, 21 во Ѓуриште, 16 во Тетово и Берово, 15 во Струмица и Прилеп.

Најниски температури ноќеска се измерени во Тетово, Маврово и Крушево -7, -6 во Лазарополе, -5 во Скопје, Крива Паланка, Прилеп, Куманово, -4 во Битола, Штип, Демир Капија, Виница, Струмица, Дебар, -2 во Претор, Гевгелија, Берово, Дојран, -1 во Охрид.