Како да го уредите базенот во вашиот двор?

306

Да се има базен во дворот значи и полесно справување со летните горештини, но и совршено место за вечерни летни забави.

1. Базен кој се наоѓа непосредно до врати на лизгање коишто водат до спалната, бањата или пак евентуално до домашната сауна, се одлично решение.

2. Мал базен одговара совршено во малечко дворче.

3. Џакузи со необична геометриска форма му дава уникатност и оригиналност на Вашиот двор.

4. Во базен со тревичка која вирее само на неколку сантиметри од работ и дрвја во непосредна близина, ќе бидете поблиску до природата.