Мицкоски со порака од Кочани: Граѓаните ќе изберат претседател кој ќе донесе правда и правдина

409

Мицкоски не ги заборави и патриотите кои беа осудени на 211 години, односно како што рече тој на луѓето кои си ја бранеле државата и уставот се осудени на 211 години, додека оние кои се вистински терористи добиле смешни казни.

-Неправда е, добри луѓе, кога патриоти се судат со казни повисоки од 2 века, а истовремено терористи од ИСИС вратени од боиштата во Сирија добиваат трипати помали казни, вели тој.

Тој побара поддршка од граѓаните за кандидатот за претседател на Република Македонија од ВМРО-ДПМНЕ проф. д-р Гордана Силјановска Давкова за да конечно во Македонија да донесе правда и владеење на правото.
Мицкоски не ги заборави и патриотите кои беа осудени на 211 години, односно како што рече тој на луѓето кои си ја бранеле државата и уставот се осудени на 211 години, додека оние кои се вистински терористи добиле смешни казни.

-Неправда е, добри луѓе, кога патриоти се судат со казни повисоки од 2 века, а истовремено терористи од ИСИС вратени од боиштата во Сирија добиваат трипати помали казни, вели тој.

Тој побара поддршка од граѓаните за кандидатот за претседател на Република Македонија од ВМРО-ДПМНЕ проф. д-р Гордана Силјановска Давкова за да конечно во Македонија да донесе правда и владеење на правото.