„МИ СЕ СРУШИ ЦЕЛ СВЕТ“: По несреќата се огласи мајката на српската водителка Деа

2959

Нена Додевски, мајката на српската водителка на утринска програма Деа Ѓурѓевиќ, вели дека е горда на својата ќерка, која покрај големата несреќа се снаоѓа и понатаму има насмевка на лицето.

-Бев Очајна. Цел свет ми се сруши. Конечно можам да здивнам. Деа е одлично, таа ме бодри мене и ми вели дека се ќе биде во ред. Состојбата ѝ е стабилна иако беше во шок-соба, но за среќа, опасност нема – изјавила мајката на водителката и додала дека најтешкиот период поминал.

Таа вели дека после се е многу горда на својата ќерка за која цела болница има само пофалбни зборови.

-Еден професор ми рече „Што тоа си родила? Таа девојка созла не пушти од моментот кога ѝ се случи се„, рекла мајката на Деа, која е најголема поддршка на својата ќерка.