ОБЛЕЧЕТЕ СЕ ТОПЛО: Поларни температури во Македонија

261
ladno_studeno_zima_vreme

Во Македонија, утрово се измерени -21 степени.

Утрото ќе биде ведро и студено со многу ниски температури, кои во целата земја ќе се
спуштат под -10 степени, а во Пелагонија и Малешевијата и до -18 степени. Дневните
температури скоро насекаде ќе бидат под нула.

Најниска температура е измерена во Берово, -21 степени. Во Скопје утрово е измерена температура од – 12 степени.