Одржан 50. Државен шампионат во традиционално карате

233

Во „Будо Карате Центарот Недеви“ во Скопје викендот се одржа 50. Државен шампионат на Македонија во традиционално карате (кати) за сениори, младинци, јуниори, кадети и деца.

Најдобри во сениорска/младинска конкуренција беа Огнен Тасевски и Мила Саздова, двајцата од Работнички.

Кај јуниорите, првите места ги освоија Александар Гроздановски од ЈСП и Јана Милевска од Работнички.

Димитар Витанов од АБЦ-Струмица и Александра Стојановска од ШИ станаа шампиони во кадетска конкуренција.

На шампионатот на кој земаа учество 23 клубови со 168 натпреварувачи награди им беа доделени и на каратистите од најмладите категории.