ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ СО ГОРАН СТЕФАНОВСКИ: Почина авторот на „Бушава азбука“ и „Диво месо“

528

Во Велика Британија синоќа ненадејно на 66 годишна возраст почина познатиот македонски драматург Горан Стефановски.

Тој е автор на познатите драми „Диво месо“, „Лет во место“, Дупло дно“ и „Тетовирани души“. беше и еден од креаторите на детската ТВ серија „Бушава азбука“ која се емитуваше на Македонската радио телевизија. Стефановски беше и дописен член на МАНУ.

Добитник е на наградите „Стале Попов“, „11 Октомври“, на „Војдан Чернодрински“ (шестпати) и на „Стериина награда” (двапати).