Потпишување договори за проектите за регионален развој за 2018 година

575
Vlada-na-RM

Во Владата на Република Македонија денеска ќе бидат потпишани договорите за спроведување на проектите за регионален развој за 2018 година.

Финансиската рамка на проектите е 279.333.631 милиони денари, а корисници на средствата се центрите за развој на планските региони и општините.

Настанот ќе го отвори министерот за локална самоуправа Сухејл Фазлиу.