По силниот земјотрес во Грција регистрирани уште два нови потреси

1393

По земјотресот кој утринава ја погоди Грција со јачина од 4,6 степени по Рихтер, следеа уште два послаби потреси.

Пред околу 20 минути нов земјотрес со јачина од 3,4 степени во 11 часот и 12 минути на 21 километар од Палаиохориа.

После само три минути следеше уште еден потрес од 3,1 степени по Рихтер со длабочина од 2 километри .