При ерупцијата на вулканот Фуего загинаа 332 лица

284

Властите на Гватемала соопштија дека бројот на загинаа во ерупцијата на вулканот Фуего во јуни изнесува 332 лица, стотина повеќе отколку што беа првичните податоци.

Досега се идентификувани 85 тела на загинатите.

Вулканот Фуего е еден од најактивните вулкани во регионот на средна Америка. Тој драматично еруптираше на 3 јуни и загрози 200.000 жители на околините населени места.