ПРОМОЦИЈА НА КНИГА: Песни за деца „Мојот татко храни птици“

291

Поетска книга „Мојот татко храни птици“, со песни од македонски и српски писатели за деца, ќе биде промовирана на Филолошкиот факултет во Скопје.

Во книгата се застапени македонските автори Науме Попески, Киро Донев, Видое Подгорец, Трајче Кацаров, Глигор Поповски, Александар Поповски, Стојан Арсиќ и уште неколку други.

Песните, застапени во книгата, се собрани од Македонија, Србија и Црна Гора.