СКОПСКИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК ЈАВНО ПОКАЖА ШТО ЗНАЕ: Шилегов научи да вози „сегвеј“ (ВИДЕО)

487

Градоначалникот на Скопје Петре Шилегов по првичниот неславен старт и проблемите со одржувањето на рамнотежа при управувањето на „Сегвеј’, сепак успеа да се одржи и да сврти некое кругче низ скопските улици.

Дека добро го совладал возењето на „сегвеј“ Шилегов се пофали и на Фејсбук.

„По почетното привикнување, за првпат на Сегвеј (еколошки двотркален самобалансирачки транспортер)“, напиша Шилегов и сподели видео на кое се гледа дека поминал низ добра обука.

https://www.facebook.com/p.shilegov/videos/401337050718679/?t=0