СПОТОВИ ЗА ВОЗРАСНИ: Ова се најпознатите 18+ видеозаписи (ВИДЕО)

542

Музичките спотови еволуираат. Кон крајот на 80-те, „Wicked Games” беше врв на сензуалноста, но оттогаш се појавија и илјадници други провокативни и секси видео спотови.

Списанието „Есквајр“ направи листа од 10 најпровокативни музички спотови на сите времиња.

1. Крис Ajсак: „Wicked Games” (1989)

2. Џорџ Majкл: „Freedom!” (1990),

3. Maдонa: „Justify My Love” (1993)

4. Фиoнa Eпл: „Criminal” (1996)

5. Бритни Спирс: „Baby One More Time” (1998)

6. „Лит“ (бенд): „Miserable” (1999)

7. Кристина Агилера: „Dirty” (2002)

8. Енрике Иглесиас: „Hero” (2001)

9. „Вајт Страјпс“ (бенд): „I Just Don’t Know What to Do with Myself” (2003)

10. Ерик Приц: „Call on Me” (2004)