СУДОТ ПРЕСЕЧЕ: 211 години затвор за „27 април“

484

Судот во Скопје денеска им изрече казни во времетраење од вкупно 211 години на обвинетите за упадот во Собранието на 27 април 2017. Највисока казна доби тогашниот висок полициски функционер Митко Чавков- 18 години затворНа вкупно 211 години затвор беа осудени 16 лица за „27 април“. Ослободителна пресуда доби само Игор Дурловски.

Драконските казни кои ги добија осудените, ви ги пренесуваме во продолжение:

Митко Чавков-18 години затвор.

Душко Лазаров-15 години затвор.

Горан Ѓошевски-Леви-15 години затвор.

Митко Пешов-15 години затвор.

Оливер Поповски-13 години затвор.

Мунир Пепиќ-15 години затвор.

Абдуљфета Алими-7 години затвор.

Оливер Радулов-13 години затвор.

Игор Дурловски-ослободен.

Јане Ченто-15 години затвор.

Игор Југ-12 години затвор.

Александар Василевски-Нинџа-8 години затвор.

Никола Митревски-Кољо-15 години затвор.

Младен Додевски-12 години затвор.

Горанче Ангеловски-12 години затвор.

Влатко Трајковски-15 години затвор.

Вилијам Михајловски-14 години затвор.