Фока оди во рибарница по својот оброк

218
Foka

Фоката Семи веќе три години секојдневно ја посетува „својата“ рибарница на брегот близу градот Виклоу, источна Ирска.

Таа е доста упорна. Доаѓа во рибарницата три пати дневно и не се враќа во морето без својот оброк. Тоа пак, ја направи вистинска атракција во округот Виклоу.

За време на поплавите во Ирска, вработените во рибарницата редовно ја хранеа Семи, што таа добро го запомнила.