(Фото) TPAГЕДИЈА: Погледнете колку е повлeчeно Преспанското езеро

82

Познатиот фотограф Стојан Стојановски од Охрид на Твитер објави фотографија од алармантната состојба во која се наоѓа Преспанското езеро.

Од фотографијата може да се види дека на второто по големина езеро во Македонија му се заканува вистинска катacтpoфа.

Стојановски пишува дека езерото е повлечено над 10 метри, а во коментари други корисници додаваат дека повлекувањето изнесува 20 метри.