Чешка го ратификуваше протоколот за прием на Македонија во НАТО

289

Чешкиот Парламент денеска го ратификуваше Протоколот за членство на Република Северна Македонија во НАТО.

Информацијата преку својот „фејсбук“ профил ја сподели и генералниот секретар на владејачката СДСМ, Љупчо Николовски.