Monday, March 25, 2019
ripost.news

таг: Божиќ

На втор ден Божик важно е кој ќе ви влезе прв...

Православните верници вториот ден Божик го прославуваат во чест на Пресвета Богородица, а третиот ден на Божиќ се одбележува како празник на Свети Стефан,...

Католиците го слават Раѓањето Христово – Божиќ

Католичките верници и дел од православните христијани, кои се водат според Грегоријанскиот календар денеска го одбележуваат Раѓањето Христово – Божиќ. Традиционално, во Македонија централната...

ЧЕСТИТ БОЖИЌ: Првиот човек што ќе ви дојде на гости да...

Божиќ е највесел православен празник со кој се слави раѓањето на Исус Христос и се слави три дена. Обичај е првиот човек што ќе ни...

ИСЛАНД: Невработените ќе добијат „Божикен бонус“ од 530 евра

Исландското Министерство за социјална работа соопшти дека невработените лица регистрирани во Заводот за вработување ќе добијат „Божикен бонус“ во декември во износ од 530...

НАЈНОВО