Saturday, February 16, 2019
ripost.news

таг: Драган Тевдовски

За Тевдовски проектираниот раст остварлив, за гувернерката зависи од последните два...

Македонија има капацитет да го достигне проектираниот раст од 3,2 проценти, смета министерот за финансии Драган Тевдовски, а според гувернерката на Народната банка на...

ТЕВДОВСКИ: Ќе направиме сè растот на економијата да се интензивира

Министерот за финансии Драган Тевдовски изразува оптимизам дека растот на економијата ќе се движи. Вели дека има резултати и оти Владата ќе направи се...

Тевдовски и гувернерката Ангеловска-Бежоска на Конституенцата на СБ и ММФ

Делегација предводена од министерот за финансии Драган Тевдовски и гувернерот на Народната банка Анита Ангеловска-Бежоска, учествува на средбите на Конституенцата на Светската банка и...

Тевдовски и Ангеловска-Бежоска во работна посета на Брисел

Министерот за финансии Драган Тевдовски и гувернерот на Народната банка на Република Македонија, Анита Ангеловска - Бежоска се во работна посета на Брисел. Како што...

Денови на финансиска писменост

Во Скопје денеска ќе почнат Деновите на финансиска писменост на кои посетителите ќе може да се информираат за сите финансиски теми. На овој тридневен мултимедијален...

Тевдовски: ЕБОР заинтересиран за инвестирање во гасоводната мрежа

Два крупни проекта од областа на гасификацијата најави министерот за финансии Драган Тевдовски, кој учествува на Годишните средби на Европската банка за обнова и...

ТЕВДОВСКИ очекува сериозен пресврт во македонската економија

Министерот за финансии Драган Тевдовски смета дека македонската економија оди во добра насока и очекува сериозен пресврт и нејзино раздвижување годинава. Тој во интервју за...

МФ: Приход од над илјада евра да се оданочува со 18...

Се предлага за приход до илјада евра персоналниот данок на доход да остане ист, 10 отсто, додека за секој приход остварен над границата од...

ТЕВДОВСКИ: Со Законот за евиденција на долговите на државните институции Владата...

Влегува во владина процедура Законот за пријавување и евиденција на обврските преку кој ќе се регулира обврската сите оние кои располагаат со јавни средства,...

Министерството за финансии преку софтвер ќе ги следи долговите на буџетските...

Министерството за финансии изработи софтвер во кој сите буџетски корисници ќе мора да ги пополнуваат своите неплатени обврски. На овој начин ќе се има...

НАЈНОВО