Saturday, February 16, 2019
ripost.news

таг: попис

МАКЕДОНЦИТЕ ВО АЛБАНИЈА: Изјаснувањето на етничката припадност на пописот да биде...

Македонското друштво „Илинден“ и огранокот за Голо Брдо го поздравуваат чекорот на албанските власти на формуларот за попис, што ќе биде спроведен во 2020...

Пописот ќе се спроведе од 1 до 21 април 2020 година

Пописот на населението во Република Македонија во 2020 година ќе се спроведе од 1 до 21 април. На терен ќе бидат ангажирани околу 5.000...

„ПОПИС“, „МОЌНИК“ И „АКТОР“: Од папката на СЈО излегоа три нови...

Специјалното јавно обвинителство денеска објави три нови истраги против 25 физички и четири правни лица за кривични дела злоуптореба на службена должност, измама и...

СЈО ги сомничи Груевски и Ахмети за стопирање на пописот во...

Специјалното јавно обвинителство објави три нови истраги против 25 физички и четири правни лица за кривични дела злоуптореба на службена должност, измама и перење...

ИМА ШТО ДА СЕ ВИДИ: Лондонската зоолошка градина брои 19.289 животни

Вработените во Лондонската зоолошка градина изброиле околу 19.289 мали и големи животни при годинешниот „попис“. Меѓу нив се желките Џими и Јода од Галапагос, златниот...

НАЈНОВО