Saturday, February 16, 2019
ripost.news

таг: раст

За Тевдовски проектираниот раст остварлив, за гувернерката зависи од последните два...

Македонија има капацитет да го достигне проектираниот раст од 3,2 проценти, смета министерот за финансии Драган Тевдовски, а според гувернерката на Народната банка на...

Извозот во првите пет месеци од годинава со раст од 29,1...

Република Македонија во првите пет месеци од годинава извезла стока во вредност од 2.759.963 илјади американски долари, забележувајќи раст од 29,1 процент во однос...

ММФ очекува зголемен економски раст во светот

Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) ги подобри прогнозите за економскиот раст на глобално ниво за оваа и следната година, предвидувајќи поголема стапка на раст од...

Македонската економија годинава со раст од 3,2 отсто

Растот на македонската економија годинава ќе изнесува 3,2 процента, прогнозира Светска банка во најновиот извештај за економските перспективи.  Според СБ, во Македонија по надминувањето на...

БИЗНИС ЗАЕДНИЦАТА: Државата да внимава со инвестициите

Власта да внимава со инвестициите, да вложува во она што навистина ќе даде резултат и да ги поддржи извозно ориентираните компании, порачува бизнис заедницата...

РЕЧЕНО, ПА ПРЕРЕЧЕНО: Владата го ревидира растот на БДП на 1,6...

Владата го ревидира растот на БДП за годинава на 1,6 проценти од првично планираниот 2,2 проценти. Министерот за финансии Драган Тевдовски на дебатата за буџетот...

НАЈНОВО